Runt Sturefors

Strax efter studenten tar jag en liten cykeltur i mina egna omgivningar. Jag har egentligen bara cyklat här en gång sedan jag flyttade hit, och det var för att försöka hitta bra väg till Linköping. Men det fanns inte utan jag måste än så länge åka på farlig trafikerad väg dit. Så just nu tar jag bilen till stan med cykeln med. Så i stan cyklar jag :). När vägarbetet är färdigt kommer det också att finnas cykelväg från mig. 
Jag bor egentligen på andra sidan nu och omgivningarna här är för mig ganska outforskade. Så idag ger jag mig iväg. 

På väg ut från mig

På väg ut från mig

" Min grusväg"

Nära mig finns ett litet samhälle som heter Bankekind. Här finns kyrka. Men inget mer. Inte ens en kiosk. Men strax utanför finns en badplats. Får se om jag prövar den i sommar:). 
Tänker cykla till Sturefors och försöka hitta nån annan väg tillbaka. Utan att hamna på stora vägen. 

Badplats Svinstadsjön utanför  Bankekind

Badplats Svinstadsjön utanför Bankekind

Kör vidare på smala vägar. Här är sommar. Lugn. Blommor vid vägkanten. Plötsligt dyker ett litet loppis upp vid vägen. Jag stannar förstås till. Handlar jag? Såklart. Jag köper spik :). 

Litet loppis

Litet loppis

I övrigt händer inte mycket. Jag cyklar i min egen takt. I mina egna tankar. Njuter av att det är sommar. 
Och äntligen får jag se Sturefors Slott. Jag försökte två ggr förra året men förstod inte var jag skulle ta vägen. Dessutom tog tiden slut. Man får cykla en liten bit utanför Sturefors. Denna gång kommer jag från andra hållet och i en kurva har jag plötsligt utsikt över slottet. Det ligger vackert vid sjön men jag vet att det är privat. Däremot får man gå i parken. 

Sturefors slott

Sturefors slott

I närheten ligger också Sturefors slussar och här kan man gena över till slottet. Men det känns som jag är på fel ställe och "smyger" tillbaka ut på vägen igen. Kör igenom Sturefors och runt. 

Sturefors slussar

Sturefors slussar

Får man gå här 😬 ?

Får man gå här 😬 ?

In till slottet

In till slottet

I parken

I parken

Jag tar en snabb titt i parken innan jag cyklar vidare. Har försökt hitta en annan väg tillbaka och tror mig ha hittat en. Det blir en lång grusväg. Och till slut kommer jag ändå fram till vägen. Hur ska jag göra nu? 
En kille står vid kanten och försöker få igång sin moped. Jag frågar om han behöver hjälp att ringa eller nåt. För mopeder är ju inte just min grej...Men det behöver han inte. Jag frågar om han vet hur jag tar mig till Fillinge - och han pekar över vägen på några hus. Menar du det där säger han och tittar lite undrande på mig :). Jaha. Det blir i alla fall inte så långt på stora vägen. 
Försöker cykla på för att snabbt komma sv och svänger in upp för en backe. Här har jag varit på loppis vid hembygdsgården. Det är inte öppet idag men jag stannar till och tar några bilder. Det är väldigt fint här.
Fortsätter upp för backen och här dyker en trätraktor upp. En häftig sak. 

Hembygdsgården i Fillinge

Hembygdsgården i Fillinge

Kul trätraktor

Kul trätraktor

Jag inser snart att jag cyklat för långt. Men när jag kommit in på en liten grusväg  har jag snart genat och kommer ut på vägen mot Bankekind igen. Och sen hemma:)