Åhus - Kristianstad

Idag ska jag bara vila. Bara sitta med utsikten dricka kaffe och skriva reseberättelser. Så hade jag bestämt. Men när jag druckit kaffe och sett på vädret att det inte alls ska vara så regnig, (Det ska regna först i eftermiddag), känner jag att jag har jättelust att höra något. Jag kollar på kartan. Man ska kunna cykla utmed vattnet dit. Perfekt. Jag cyklar dit och tar en glass på Glassbåten ! 

Jag missat cykelvägen helt. Cyklar samma väg jag brukar och hittar ingen avtagsväg. Tittar på kartan igen. Ser att jag är åt helt fel håll. Man ska kunna cykla åt andra hållet från campingen. Jag trodde den var slut vid parkeringen 😳. 
Så jag hamnar på den hemska vägen igen. Och det börjar regna. Sånt där fint regn dom känns som en dusch. Jag är i alla fall förberedd och tar på regnkläder. Jag vill inte vända nu. 
Det börjar blåsa. Ordentligt. Majsen viker sig i vinden men nedre delen står så stadigt. 

 Försöker se om jag kan hitta en alternativ väg. Ja! Det gör jag. En smal nästan trafikfri väg. Jag är glad. Regnet slutar. Och börjat igen. Byxorna åker på och av. Kommer fram till en skjutbana. Men vad!?  Jag kommer inte längre. Sur!! Måste tillbaka. Blir tvungen att ge mig upp på den eländiga vägen igen! 

Bara att vända om..

Bara att vända om..

Men vacker vägkant :)

Men vacker vägkant :)

Kor så långt ögat når

Kor så långt ögat når

Så jag får åka runt. Till slut kommer jag i alla fall fram. Och Glassbåten är öppen. Och det är uppehåll medan jag äter :). Det blir en bananbåt :)

Glassbåten i Åhus

Glassbåten i Åhus

En ordentlig glass:). Bananbåt

En ordentlig glass:). Bananbåt

Jag hinner få i mig glassen, men sen börjar det regna igen. Funderar på hur jag vill göra resten av dagen. Det skulle ju inte regna förrän eftermiddag, så först hade jag tänkt safaribåten. Men vädrets makter har inte kommit överens med vädret på internet så det går ju inte att lita på. Men jag vill nog inte tillbaka. Försöker ta mig till Kristianstad så får vi se. 

Absolut Home

Absolut Home

Absolut Vodka fabriken

Absolut Vodka fabriken

Cyklar förbi spritfabriken. Här gör man Absolut Vodka av det svenska höstvetet. En av Sveriges största exportvaror i jordbruksnäringen. På Absolut Home  kan man få veta mer om denna dryck och dess historia. 
Vägkanterna är fulla av blommor. Roar mig med att komma ihåg vad dom heter. En del är nya för mig. Får se en skylt som antyder att det verkligen är rikt på blommor här :). 

Mycket blommor utmed vägen

Mycket blommor utmed vägen

Underbar äng

Underbar äng

Jag är i Rinkaby och jag bestämmer mig för att fortsätta till Kristianstad. Solen har börjat titta fram. Men jag kommer missa båten idag också. Det tog för lång tid att komma till Åhus. Eftersom jag cyklade runt..:). 
Tänker se om filmuseet är öppet istället. 

Utanför Filmmuseet

Utanför Filmmuseet

Filmuseet

Filmuseet

Det är ett litet museum. I trapphuset hänger reklam för gamla filmer. Museet är egentligen ett rum. Tjejen vid disken berättar att dom varje vecka visar gamla filmer ibland barnfilm och ibland vuxen. Man behöver biljett men det är gratis. Senare på säsongen kommer man också visa film utomhus. Kul! 

 Jag är lite hungrig och bredvid museet ligger Dansk Smörrebröd. Jag sätter mig där. Det är ok men inte som igår:). Efter tar jag kaffe och tårta på Duvander ;). 

Lite danskt

Lite danskt

Smörrebröd

Smörrebröd

Så vad ska jag göra sen? 
Fortsätta på secondhand såklart. Cyklar upp till området på andra sidan igen och hittar nästa stora butik. Jag hinner både den och Erikshjälpen när Micke ringer och säger att vi är bortbjudna ikväll. Till Bromölla. Hoppsan. Jag hinner inte tillbaka. Då idag blir det bil från Kristianstad;). 

Ännu ett stort loppis

Ännu ett stort loppis

Innan vi ger oss iväg ska jag köpa en burk Svenskdjävlar. Jag har ju i princip ätit upp Mickes. Går upp till receptionen. Min tanke är att köpa två. Jag gillade dom verkligen. Flickan vid disken säger stolt att dom är saltast i Sverige :). 
Dom kostar 99kr/burk 😬. Det blir bara en. Och nu låter jag dom vara ifred 😝

En burk Svenskdjävlar 99kr

En burk Svenskdjävlar 99kr