Kristianstad

Idag tar jag det lugnt. Sovmorgon. Sitter länge med kaffet och min nya utsikt. Ska till Kristianstad idag. Förra året blev jag förtjust i denna stad och jag vill se mer. Några saker jag inte hann med då var Tåg museet , Filmmuseet och Båtturen. Men inget är måsten. Jag får se vad jag hinner med. 

Strax utanför Kristianstad

Strax utanför Kristianstad

Cyklar upp igen från från Landön och svänger av mot Rinkaby. Cykelspåret går här men denna sträcka är väldigt trafikerad. Jag gillar den inte. Det finns ingenstans att ta vägen när bilarna kommer. 
Kommer till ett fält med kor som betar. Hur många som helst . Så långt ögat når. Det är strax innan skjutfälten. Cyklar igenom Gälltofta och är ute i Rinksby. Puh! Här finns cykelväg till resten. Åt ena hållet Åhus åt andra Kristianstad. 

Kommer in direkt på museet. Cyklade förbi det förra sommaren på väg till Åhus så jag känner igen mig. Det blir mitt första stopp. Det är öppet. Och det är gratis. 

Järnvägsmuseet

Järnvägsmuseet

Där finns vagnar och lok man kan gå in i. Och en avdelning med andra fordon. Samt en utställning med underbara gubbar. Fun Art. Av Lasse Carlsson. 

Cyklar...

Cyklar...

Fun Art Lasse Carlsson

Fun Art Lasse Carlsson

Mitt emot museet ligger arenan

Mitt emot museet ligger arenan

På väg ini Kristianstad vid arenan

På väg ini Kristianstad vid arenan

Efter besöket här ska jag till secondhand butiken jag var till förra sommaren. Röda Korset. Det ligger på vägen. På vägen till fikat. Ett av mina absoluta favoriter bland caféer. Duvanders. 
Jag hittar svarta champagne glas jag gillar. Kan jag få hem dom på cykeln? 
Japp. Jag kan alltid 😅 så jag köper 6 stycken och virar in dom rejält i tidningspapper. 

Röda Korset Secondhand

Röda Korset Secondhand

Nu är det fika. Caféet är underbart. Slottslikt. Jag beställer macka kaffe och sätter mig i ett hörn på randiga fåtöljer. Tittar på telefonen och inser plötsligt att klockan hunnit bli 13.30. Nu går Safaribåten . Hade ingen koll alls på tiden. Trodde det var förmiddag 😳. 
Jaja. Skönt att inte vara beroende av klockan i alla fall. Så jag sätter mig tillrätta och njuter av miljön. Tittar på folk. Och kollar alternativ på telefonen. Det var mycket jag gillade förra sommaren. Naturum, parken med café Sotnosen, att bara gå runt i centrum. Och jag minns att det skulle finnas flera loppisar. Jag söker på dom och ser att det på andra sidan vattnet finns tre varav ett är Erikshjälpen. Ja det är jag sugen på. Så jag letar upp dom.  

Duvanders

Duvanders

Och en cheesecake 😀

Och en cheesecake 😀

En av secondhand butikerna.

En av secondhand butikerna.

Det är mängder med kläder. Men dom har gjort det lätt och sorterat i storlekar. Jag hittar lite. Medan jag står i omklädningsrummet ringer Micke. Han har ordnat skjuts så vi kan gå ut och äta i Åhus på kvällen. Kul!! Men jag är inte färdig än...;)

Jag får i alla fall nöja mig med detta och börja cykla tillbaka. Ser en stork och måste stanna. Vi tittar på varandra i säkert 5 minuter. Vad häftiga fåglar! 

Stork

Stork

Jag har inte långt kvar när jag plötsligt blir låg på energi. Börjar fundera på hur länge sen jag åt egentligen. Hur mycket vatten har jag druckit.. Blir alldeles skakig och svimfärdig. Ber Micke möta mig med min bil så dom sista km åker jag. Han har med frukt svenskjävlar och vatten. Jag vräker i mig frukten och dom supersalta godisarna. Precis vad jag behöver 😅. Det börjar rätta till sig och jag hinner precis duscha och klä om till vår "taxi" anländer. 

Åhus Bryggeri

Åhus Bryggeri

 Det blir en jättemysig kväll på Åhus Bryggeri. Här brygger dom sitt eget öl. Det är förstås inget för mig men dom har vin också :). Micke som varit här förut pratar varmt om deras smörrebröd. Jag är tveksam, dom jag provat har inte imponerat på mig. Men jag låter mig övertalas och det går inte att jämföra. Dom här är fantastiska!! Jag provar tre stycken. Otroligt goda. 

Här brygger dom eget öl

Här brygger dom eget öl

Men för mig blir det vin :)

Men för mig blir det vin :)

Fantastiska smörrebröd!!

Fantastiska smörrebröd!!

Och efterrätt

Och efterrätt

Åhus Bryggeri

Åhus Bryggeri

Åhus

Åhus

Tillbaka igen ca 20.30. Vi är inga nattsuddare 😅

Tillbaka igen ca 20.30. Vi är inga nattsuddare 😅