Fillingerum - Gusum

Sovit så gott i dom sköna fluffiga sängkläderna. Nu väntar frukost ute i trädgården. Jag har turen att ha vänner som älskar att laga mat och göra mysfrukostar. Dom är proffs 💪. I solen är det riktigt varmt. 

Frukost i solen

Frukost i solen

 Vi slappar under dagen och gör en tur till klädladan i Gusum. Johanna hittar mycket fint. 
Idag ska jag bara 1,5 mil hem till mina föräldrar så jag kan ta det lugnt. 
Ja cyklar ut på den smala vägen till Ringarum. Kör backen ner genom samhället. Här cyklade jag och min kompis som barn. Vi gav oss ut på "stort" äventyr och cyklade från Gusum till Ringarum där vi sov i det gamla huset hos hennes farmor. I trädgården hade dom en gammal rostig tunna som vi älskade att balansera på. Vi rullade fram och tillbaks över gräset. Jag minns också att hennes farfar var skomakare och hade ett riktigt gammalt skomakeri i ett av uthusen.
Vi fick jordgubbar med grädde och vi badade i Tjen. Känns som det var riktigt idylliskt:). 

På väg tio Gusum

På väg tio Gusum

Yxningen med badet och campingen

Yxningen med badet och campingen

Stallet där jag red som liten. Nu ett nybyggt

Stallet där jag red som liten. Nu ett nybyggt

Åker förbi flera för mig kända ställen - ett av dom är Bråta. Hit flyttade vår ridklubb och jag red här som tonåring.
Cyklar in till Yxningebadet och tittar lite. Så mycket har förändrats. Minns dom svarta gungorna allra längst bort. Jag fick inte gå dit själv. Det var mörkt där för träden var så täta och höga och gräset var alltid vått.
Höjden där alla tuffa ungdomar låg och solade. Dit vågade man inte gå. Enorma hamburgare när kiosken blev med mat. Besvikelsen när det jättestora hopptornet byttes ut mot ett litet "fjantigt" :). 

Svänger vänster in vid fabriken och kommer fram till det kära gamla stallet. Ser svunna tiders hästar gå på bete i minnet, som Bamse Romeo och lilla Pila. Chrunchy och Flossan. Dom var man lite rädd för. Och så Flossans föl Fleuran. Minns känslan av längtan i veckorna och förväntansfullheten när helgen kom. Man kunde knappt vänta med att komma iväg på morgonen hur kallt regnigt eller snöigt det en var - på cykeln och iväg. Doften av häst och hö och barnen  som var våra förebilder (för mig var dom vuxna, men min favorit lärare var 12 år när jag började 😳). Långt senare när stallet blivit privatstall hade jag en praktikplats här i 6 månader. 
Men stallet är också nytt. Det gamla charmiga brann ner för flera år sedan. Hembygdsgården ligger mitt emot stallet.  Bredvid går en stig man red på upp i skogen. Känslan när man första gången fick rida ut... Min favorit var Romeo :).
Vidare in i Gusum och den välkända silhuetten. Inte N.Y precis men bekant :). Snart hemma....

Hembygdsgården i Gusum

Hembygdsgården i Gusum

En av stigarna vi red på upp i skogen. Upp förbi det lilla huset.

En av stigarna vi red på upp i skogen. Upp förbi det lilla huset.