Vilse i pannkakan - slutstation Bjärred

Från början hade jag tänkt avsluta min semester i Helsingborg. Men det var så länge jag trodde Micke skulle jobba där. Så när nu Micke undrade om han skulle åka från Kristianstad till Helsingborg till Linköping för att sedan åka tillbaka till Kristianstad samma dag -...så tycker jag såklart inte det :). Därför blir det heller ingen övernattning i Landskrona ,utan jag blir hämtad redan idag. 

Träffar på min värd som påpekar att jag kunde ringt och fått in cykeln på baksidan... Gjort är gjort. Ville ju inte störa kl 21 när man fått en kod för att klara sig själv ... Men han är trevlig och plockar fram frukost och småpratar lite. Jag äter och packar. Och så ska cykeln ut. Inte lätt. Den hamnar med ett brak i asfalten och ser ganska tilltufsad ut. Styret pekar åt vänster och hjulet rakt fram. Bankar tillbaka det. Inga problem. Den funkar fortfarande :). 

Blåst och regn

Blåst och regn

Nu ska jag ut igen. Till kusten. Min hyresvärd tycker det är synd att jag missar Lomma och de små hamnarna upp mot Landskrona. Så jag tänker cykla ut dit. Det är fortfarande regnväder. Och blåst. Och för första gången denna tur går det inte särskilt bra.. Jag tar mig ut ur Lund och tänker snedda av mot Lomma. Jag har koll på kartan men i Hjärup börjar problemen. Vägarbete. Hur jag än cyklar kommer jag fel. Försöker kolla vägen i korta etapper, men det blir fel. Igen och igen. Jag börjar drabbas av lite smått panik. Jag är vilse. I Hjärup!? 😳. Vem är vilse i Hjärup 😳. Sätter i panik cykeln på högsta el och kör som en dåre. Det måste väl för guds skull gå att komma ut härifrån. Det är ju knappt en by! I huvet spelar California hotel. "You can check in, but you can never check out "... Kommer ut igen och andas normalt. Det blir bättre nästa sväng. Åkarp. Svänger ner och andas ut när det är cykelväg bredvid vägen. Men.. en vägskylt visar vägarbete och en orange pil var jag ska ta vägen. På riktigt 😦. Följer oranga pilar och kommer till - Sockervägen 147! Bakom står ett plank, så hit men inte längre. Nu är jag färdig att explodera. Snälla nån! Har jag cyklat en mil ännu!!?  
Jag drar ner till Arlöv och är inte långt från Malmö. Men nu kommer skyltar mot Lomma och jag kan äntligen börja cyklade dit jag ska. 

Sydkustleden

Sydkustleden

Blåsigt

Blåsigt

Lomma och Bjärred

Och nu är jag ändå glad att jag tog mig hit. För trots regnet är Lomma ganska pittoreskt. Hit vill jag komma en solig dag. Hamnen följer vägen en lång bit in. Restauranger, båtar,  Fish and chips. Dock ingen som sitter ute idag. Stannar till för en bild och bakom mig brakar cykeln i backen ännu en gång. Och packning över hela vägen.  Det blåser rejält. 

Lomma

Lomma

Lång hamn

Lång hamn

Fisk

Fisk

Långa bryggan Bjärred

Långa bryggan Bjärred

Har kontakt med Micke nu. Han närmar sig också och vi byter Landskrona mot Bjärred. Jag kommer inte hinna längre än så efter min märkliga förmiddag. Följer Sydkustleden fortfarande och kommer ner till Långa bryggan. Sen går leden vidare genom skogen och jag håller på att missa Bjärred. Cyklar lite tillbaka och upp mellan husen. Finns det ens ett centrum? Men där står han och väntar. Min Micke :). Utanför Bjärreds krog. Jag gör min grej som numera är "byt om från Cykelkläder till klänning på toa" och har åter igen tur att det är stort och rymligt ;).
Och här blir jag bjuden på mat vin och efterrätt. En fantastisk smakupplevelse och ett fantastiskt avslut på en härlig resa 😃🤗❤️

Lunch på Bjärreds krog

Lunch på Bjärreds krog

Tack underbara snälla Micke!!! ❤️❤️❤️

Tack underbara snälla Micke!!! ❤️❤️❤️

Maten är suverän

Maten är suverän

Laxfjäril

Laxfjäril

Tiramisu

Tiramisu

Härefter återstår vägen hem igen vilken görs med byggbil. Där bak ligger cykeln och vilar. Den har ju varit fantastiskt i hela 1126,66 km  112 mil! 🤗