Vilse i skogen och förtrollad i Ronneby

Äter min frukost men väntar med kaffe. Det finns i skåpet men jag har ingen mjölk. Så tänker att jag stannar på vägen. Det var dumt.. 
Idag får jag träffa värden, han går runt och pratar lite med gästerna inna vi åker. Han är mycket trevlig. "Vad häftigt "! säger han när han hör om min resa :). 
I korsningen till Kristianopel kollar jag caféernas öppettider men det är en halvtimme kvar. Klockan är 9.30. Jag bestämmer att cykla vidare och ta kaffe på vägen. Det var dumt..Igen..

För att inte behöva cykla på E22 har jag kollat att det blir bäst att cykla tillbaka en bit och och svänga av högre upp. Nu "kan" jag ju vägen tillbaka och ser fram emot "den stora skogen". Jag sjunker in i tankevärlden och det tar en stund innan jag märker att jag inte känner igen mig. Var är dom höga träden? Tittar på Google och den lilla pricken (som är jag) har tagit en annan väg. Hur!? Jag minns inte att vägen delat sig! Jag vill inte cykla fram och tillbaka och gör ett försök att hitta en genväg härifrån. Det lyckas och jag får ett förslag. Känner mig stolt att jag kunde "fixa till det". 

Trevägskorsning

Trevägskorsning

Säljer ni kaffe här? Hallå!!

Säljer ni kaffe här? Hallå!!

Tar mig in på grusvägar och kommer till en korsning mitt ut i ingenstans. Jag följer "min"väg och plötsligt ska jag in till höger. Hmm.  Tittar igen, jo det är rätt. Det skumpar och hoppar och är fullt med stora stenar. Det här är definitivt inte en cykelväg. Får ge upp och leda cykeln tillbaka. Och nu börjar jag bli sur. Det är för lite kaffe i systemet. Cyklar väl till E22 då! Blir väl överkörd då! Ser mig sluta som hararna jag cyklade förbi häromdagen. Det enda som gjorde att jag kunde se att det var harar var öronen. Båda hade öronen oförstörda. Resten var bara en massa.. Kommer mina öron vara kvar... Snarare näsan. ..  Nu måste jag ha kaffe!!

Det här är det bra partiet.. Sen blev det bara värre..

Det här är det bra partiet.. Sen blev det bara värre..

Kaffe på ett högst omysigt ställe. En mack..

Kaffe på ett högst omysigt ställe. En mack..

Nöden har ingen lag och jag sitter inklämd vid en mack med tankande bilar som roligaste utsikt. Men tack och lov kaffe. Om än inte riktigt bryggkaffe.
Därefter är det lite lättare och det dröjer inte så länge innan jag kan köra av E22. Ser en skylt till Trummenäs camping och tänker att jag nog kan få lite hjälp att hitta bra cykelvägar till Karlskrona till att börja med. Och mer kaffe.. Försöker själv först och cyklar en bit nära vattnet. Men cykelvägen tar slut. Så jag tar mig upp till receptionen. De ser lite förvirrade ut men uppslutningen är stor bland kunderna som alla (fyra) hjälper till att förklara. Det finns cykelväg hela vägen till Karlskrona 😃. Tacksam!! Och jag beställer kaffe. Maskin.. Jaja. Det ärju i alla fall kaffe :). 

Tråkiga kaffedagen 😅 Men havet hjälper :)

Tråkiga kaffedagen 😅 Men havet hjälper :)

Lättad över cykelvägen cyklar jag nu lätt vidare. Kör plötsligt förbi Barnens Gård. Åh , blir nostalgisk igen. Här var jag med barnen när dom var små. Det hörs skrik och skratt och plask när jag cyklar förbi :).
Cykelvägen tar mig genom Lyckeby. Och jag är nöjd så. Karlskrona har jag varit i och vill se mer av, men det vill jag göra när min väninna är hemma. Det är en underbar stad! Och jag får en väldig längtan efter min barndomsvän. Men hon och familjen är i en annan del av Sverige :). 
Alldeles lagom till lunch cyklar jag förbi en pizzeria som har en väldigt trevlig uteservering under träden. Det blir kycklingsallad. 

Barnens Gård

Barnens Gård

Pizzeria i Lyckeberg. Kajan håller mig sällskap hela måltiden:)

Pizzeria i Lyckeberg. Kajan håller mig sällskap hela måltiden:)

Det är skönt att komma ut på landet igen. Inser att jag cyklat till Nättraby utan att ha slagit på runkeeper. Det är denna jag har som hjälp att kolla hur mycket jag cyklar om dagarna. Så sätter på den igen. Den drar snabbt batteri i telefonen, men jag har fått en power bank av Micke, och den har visat sig helt oersättlig. Använder den varje dag. 
Nu är det vacker väg och jag ser havet. Det börjar regna lite. Inget skyfall bara lite sommarregn. Men då händer ngt. Det har ju varit varmt länge. Och både från tågräls och cykelväg stiger ånga. Vilken mystisk känsla..

Det finns ingen video

Karlskrona

Karlskrona

Härliga vägar

Härliga vägar

Vägen tar mig mot E22 igen och jag blir lite orolig. Men här har man gjort  cykelled bredvid. Det är ju bra. Men det stressar ändå med all trafik. Frågar ett par cyklister om det är cykelväg ända till Ronneby, de verkar komma därifrån. De är jättetrevliga och säger "jamen häng på oss då vi ska dit!"  Oj, inte ens med el cyklar jag lika snabbt som dom 😬. Men får veta att jag kan svänga av i nästa rondell och ta mig till Ronneby hamn och komma den vägen. Då slipper jag stora vägen. Topp!! 

Hamnen

Hamnen

Ronneby hamn

Ronneby hamn

Ronneby

Rullar ner i hamnen och bestämmer mig för att äta där. Jag bor på vandrarhem inatt så det kan vara bra att ha ätit innan. Jag tänker inte laga mat.. Det är precis paus i restaurangen inför kvällen, men dom är snälla och gör en macka till mig ändå :). Sitter ute på verandan och det duggar lite. 

Restaurang vid hamnen. Villa Vassen

Restaurang vid hamnen. Villa Vassen

Mätt och belåten drar jag vidare upp mot Brunnsparken där vandrarhemmet ligger. På väg in till stan är jag tvungen att stanna. Vilka hus!! Alla har sitt helt egna utseende och dom liknar små slott!!

Ett av alla fantastiska hus!

Ett av alla fantastiska hus!

Ett annat ..

Ett annat ..

Nu längtar jag efter en säng. Men när jag svänger in i parken blir jag alldeles lugn och avslappnad. Det är så grönt och frodigt, lugnt och vackert. Det är en sån skön atmosfär. Jag cyklar långsamt.  Vid Trollsjön blir jag stående. Förtrollad. Det är helt stilla och spegelbilden i vattnet är kristallklar. Ronneby Brunnspark har Sveriges bäst bevarade brunnsmiljö och har något år blivit utsedd till Sveriges vackraste park. Hit kom folk redan på 1700-talet för att dricka brunn och bada i järnhaltigt vatten. 

Trollsjön

Trollsjön

Vandrarhemmet är i ett hus från 1900. Jag gillar vandrarhem och B o B då man ofta får möjlighet att komma in och få bo på så speciella ställen som annars mest är sevärdheter. I det här huset var det från början ett sjukhem. 
När jag kommer fram är det fullt pådrag med raggarbilar. De ska testas och lyssnas på motorn och det mullrar ordentligt. På verandan är det uppdukat med diverse "lördagsgodis ". Jag checkar in och får mitt rum. Cykeln får jag ta in i receptionen. Jag har beställt både lakan och frukost. Allt för bekvämlighet skull :). På restaurangen bredvid är det någon som spelar och sjunger.  Skönt att somna till :). 
Idag blev det ca 9,2 mil. 

Vandrarhemmet

Vandrarhemmet