Krokodiler Troll och Havsbad

Långfrukost. Jag har blivit lovad fransar men min dotter har svårt att vakna. Så jag njuter länge av gröt, ägg från gårdens hönor och kaffe. Till slut vaknar hon. Och jag får slappna av och bli ompysslad en stund. Skönt! 
Sen tar vi håret. Min andra dotter hämtar kökssaxen och då blir jag av med långa trasiga toppar. Härligt. 
Så jag kommer iväg ganska sent. Tror klockan närmar sig 11. Men det blir inte så långt idag. Första stoppet är Gamleby, och dit är det lite mer än 3 mil. 

Odensviholm

Odensviholm

Odensvi

Odensvi

På väg från Hycklinge

På väg från Hycklinge

Det är redan mycket varmt, men jag har förberett mig med blöta kläder :). Får ett tips om att Odensvi är gulligt med en liten affär. Jag tänker fel och tar av mot Odensviholm och cyklar genom den stora bondgården. Snart är jag i alla fall i Odensvi, men idag är affären stängd. Det gör inget, det är bara en avstickare på 1 km. Och nu fick jag se Odensvi. ;). 
Vägen är smal och väldigt få bilar. Det är skönt att vara för dig själv. Tänker på mina barn och min Bella och gråter lite en stund. Tänk att de nu sitter och diskuterar vem som ska ta vilken bil och hur det gått på respektive arbete. Jag är så oerhört stolt men det är ju också en sorg när ens barn växer upp. Det hör till. Det är som det ska. Och det är bra. Men man gråter ibland.. plötsligt håller jag på att köra över något på vägen!

Är det en prins?

Är det en prins?

Vägen slingrar sig fram

Vägen slingrar sig fram

Det är många stenrösen och dösen ute påFälten

Det är många stenrösen och dösen ute påFälten

Alléer

Alléer

En byggnad dyker upp och jag måste se vad det är. Det är en såg. Ser att det finns bord som på en rastplats och ser mig omkring. Det är vackert men...!

Även om jag inte tror på krokodilerna vill jag ändå inte bada. Jag kan nästan se både dom och anakondorna ligga lura på munsbitar under vattnet. Jag sparar mitt bad till senare..

....

....

Vackert!

Vackert!

Snart känner jag igen mig. Här kommer vi ofta med bil men vi kör aldrig ner i Gamleby. Det gör jag nu. Jag hittar konstbok husväggar och på cykelbanan. Det verkar ha blivit väldigt vanligt med detta i städerna. Jag ser en fantastisk målning. 

Cykelbanan

Cykelbanan

Gamleby har ett litet trekantigt torg vilket inte är så vanligt. Jag cyklar igenom och fortsätter till det som är mitt mål här. Nämligen Trollen på Garpedansberget. Jag är förtjust i sagor som handlar om troll jättar och väsen, och här blir man inbjuden på fest med alla :). 
Om jag är rädd? Jag är fullkomligt skräckslagen!!! Men inte av trollen, utan av vad som finns på marken 😬

Jag låser cykeln, tar med batteriet i ryggsäcken och tänker raskt gå upp för berget. Hinner inte mer än in bakom Garpe så förnimmer hjärnan nånting och jag tvärstannar? Och mycket riktigt. Där är den. Smälter in i bakgrunden och syns inte om man inte tittar ordentligt. Och resten av vägen blir ett stampande och utforskande- av marken...

Det blir i alla fall bilder och utsikten uppe på toppen är fantastiskt! 
En familj har som jag trotsat värmen och vandrar efter mig. Jag stannar för lite extra fotografering. Tänker att de skrämmer bort odjuren på marken...

Jag och Garpe

Jag och Garpe

Smälter in i naturen

Smälter in i naturen

Familjen Troll

Familjen Troll

Draken såklart

Draken såklart

Fantastisk utsikt

Fantastisk utsikt

Efter denna pers i skogen behöver jag verkligen bada! Tar mig tillbaka till centrum där jag såg en skylt mot badet och tar mig dit. Och får en rejäl belöning. Blir kvar längre än tänkt och doppar mig säkert 5 gånger. Tappar räkningen. Så skönt!!!

Det blir havsbad idag

Det blir havsbad idag

För dom som vågar...

För dom som vågar...

Centrum med det trekantiga torget

Centrum med det trekantiga torget

När jag är mätt på havsbad packar jag ihop och via Kärlekstigen mot Piperskärr.  För att komma på "baksidan " in mot Västervik. 
Denna väg blir väldigt lång. (Egentligen bara ca 2 mil). Troligtvis för att energin börjar tryta nu. Men återigen får jag lön för mödan när jag svänger in mot Gränsö. Slottscafeet är stängt sedan kl 17 (nu är hon 18) men bara att titta på det vackra gör gott. 
Cyklar in till Västervik och hittar hotell Kungsljus. Detta hotell är obemannat på kvällen och jag har fått kod och rumsnummer via sms. Hamnar mitt i vaccinationskön. Jag tror först folk tittar på fotboll- det är ju Sverige ikväll. Men de väntar på spruta. Och här ska jag snirkla mig in till mitt ..:) 

Bökar in cykeln under trappen och går upp på mitt rum. Jag är hungrig, så det blir dusch och därefter mat på Harrys. Mitt över står folk i kö till glassen. Så nu vet jag vad efterrätten blir ;). 

Utanför Slottscafeet

Utanför Slottscafeet
Gränsö slott

Gränsö slott

In i Västervik

In i Västervik

Harrys

Harrys

Bosses glassbar

Bosses glassbar

Idag slutade räknaren på 80,3 km 😴🤗