Rängen runt

Rängen Runt

Rängen runt

Tänkte att jag tar en tur neråt Sturefors och kanske mot Bestorp. Och det blev Rängen runt. 52 km.  Jag körde utan el större delen av vägen och slog bara på i några uppförsbackar. Känns bra att veta att 5 mil är helt ok. I alla fall en fin dag utan hård vind. 

Dofter och färger

Dofter och färger

Landeryd och den gamla eken

Landeryd och den gamla eken

Fantastiskt

Fantastiskt

Stannar till lite kort vid Landeryd Hembygdsgård och drar på mig shorts. Vill ge lite sol åt mina ben.

Återigen blir jag helt betagen av alla fantastiska färger och dofter. Syren överallt och enorma gula rapsfält. Jag drar in andan djupt. Kommer till en bro och här blir nästa stopp. Jag har kommit till Hamra sluss. Tar några foton och en mycket kort promenad under bron. Och cyklar vidare.

En skylt "Glass-Stuga" får mig att inse att jag har ett glassbehov. Så jag svänger av och kommer ner till Hovetorp sluss och hamn. Här finns ingen personal, man betjänar sig själv. Det blir en choklad glass och ännu en kort promenad.

Svish och glass :)

Svish och glass :)

Nära Hovetorps slussar

Nära Hovetorps slussar

Det dyker hela tiden upp vackra ställen och byggnader som jag bara måste fotografera. Så det blir ofta små stopp. En skylt med ordet Fornhem dyker upp och jag blir så klart nyfiken. Det visar sig tillhöra Bjärka Säby och alltså är jag nästan vid slottet. Jag tar östgötaleden härifrån en bit. Går förbi en badplats och en människa är faktiskt där. Så underbart att ha hittat ett "eget place". 

Några av husen

Några av husen

Det går hjortar i hägnet

Det går hjortar i hägnet

Följer Östgötaleden en bit till slottet

Följer Östgötaleden en bit till slottet

Under en kort stund tror jag att jag har sån tur att caféet är öppet. Men det visar sig att man bara gör i ordning. Caféet har just nu bara öppet strödagar och öppnar upp först 19 juni för sommaren. Då är det tisdag till söndag 11-18 som gäller. Så jag tar lite fler foton och fortsätter.

Bjärka Säby Slott

Bjärka Säby Slott

Caféet öppnar 19/6 för sommaren

Caféet öppnar 19/6 för sommaren

Cyklar  vidare. Det är en ganska varm dag. Blåser lite lätt. Jag kör igenom Bestorp och följer vägen mot Vårdsnäs. Smal fin väg. Kör förbi och följer vägen utmed Rängen. Och det är otroligt fint! Här skulle jag kunna ha ett litet hus! Det går också mer upp och ner här. Och det kommer några riktigt långa backar. Då får elen gå på. Energin börjar falna och jag behöver fylla på. Inser att jag glömt lägga ner min bar och skäller ut mig själv inför träden. Fy vad oproffsigt!! Blir så ilsken att jag får bra ny energi. Adrenalinet och lite vatten ger kraft att fortsätta ;). 

Passerar en järnvägsövergång

Passerar en järnvägsövergång

Olles affär

Olles affär

Och plötsligt är jag vid en stor golfresort. Hade ingen aning om att den fanns här. Det kan ju bero på att mitt golfintresse inte är så stort.. Det verkar vara stort behov av platser för det ser ut som dom bygger fler.

Landeryd golfklubb Västerby

Landeryd golfklubb Västerby

På den här rundan ligger också Stafsjö Gårdsglass som öppnar Juni -augusti dagligen 11-18. Får återkomma hit också. Svänger av mot Slaka och kommer förbi ett sandtag med vatten. Maskiner jobbar på motsatt sida. Färgen är så häftig att jag måste ta ett foto.

Svänger in i Tinnerö Eklandskap för här kan jag vägen hem. Börjar längta efter kaffe och den där baren - eller kanske lunch...

Stafsjö Gårdsglass

Stafsjö Gårdsglass