Vad gör man en regnig dag?

Mitt förslag är loppis. Jag älskar att gå och titta och plocka bland alla grejor som folk lämnat in. Det är som skattjakt :). Det finns mycket ointressant men om man orkar leta så hittar man plötsligt det man behöver. (Eller inte visste att man behöver:)). 

Jag älskar också hela konceptet. Jag avskyr att slänga. Att istället någon annan kan få användning för det jag inte vill ha gör gott för samvetet. Det som inte är intressant för mig är någon annans fynd. Det är ju faktiskt en fantastisk sak för miljön. Och för kassan.. Och möjligheten att skapa en egen stil. Jag tycker numera att vanliga affärer är ganska tråkiga. Det blir för enformigt. 

Min runda

Jag har en runda som blivit min men fler loppisar kan man hitta om man söker på loppiskartan linköping:

1. Jag brukar börja på Återvinningen. Detta är en stor loppis på Industrigatan 38. Den öppnar först - (kl 10 - 18 Mån -fre och lörd 10 - 15) och därför är den nr ett på min runda. Denna loppis har också cafe med räkmackor om man så vill :).

2. Nästa ligger på Tornby Attorpsvägen 10 - Hjärta till hjärta, också det här är en väldigt stor lokal. Öppet tisdag torsdag 11-18 och lördag 10 - 15.  Här finns också ett mysigt café bland böckerna, känns lite som hemma i vardagsrummet :).

3. Nr tre är Missionskyrkans lilla loppis på Roxtorpsgatan 14 inte långt från Hjärta till Hjärta. Här är litet och trångt. Man köper kläder för kg-pris. Denna loppis har öppet tis 11-18 - tors 11-18 och lördag 10-16. 

4. Erikshjälpen är nästa stopp också på Tornby, Bonnorpsgatan 9 bredvid Elgiganten. Deras öppettider är just nu tis 10-18 -  tors 10-18 och lördag 10-16. I normala tider har också Erikshjälpen cafe med kakor, bullar och smörgåsar. 

5. Om jag sedan fortfarande har ork kvar stannar jag på Myrorna mitt inne i stan på Platensgatan 6. Denna har öppet mån - fre 10-18 och lördag 10-16.

Ett fantastiskt koncept

Ännu en anledning att handla på second hand är ju också de fantastiska arbeten de olika organisationerna gör. Att veta att man samtidigt som man handlar också bidrar till någonting bra. Som exempel arbetar Erikshjälpen för barns rättigheter och Hjärta till Hjärta "för en kamp mot fattigdom och lidande".  På deras egna hemsidor kan man läsa om de arbeten de gör både i världen och för människor här hemma, och om man så vill finns olika sätt att vara med och bidra.

Uppdaterad 14/7-2023 (Inlagt 10/5-2021)